nr 14

Dla dzieci

Kolejny tom naszej otwartoklatkowej książki kucharskiej wydajemy nieprzypadkowo 1 czerwca. To oczywiście Dzień Dziecka, znajdziecie więc u nas przepisy na potrawy roślinne dla waszego potomstwa, rodzeństwa czy dzieci znajomych – zdrowe, proste, kolorowe i smaczne. Zapraszamy na zupę pomidorową, nuggetsy z tofu, mini pizzerki czy czekoladowego misia kanapkowego. Poza tym – jak zwykle – przeczytacie w naszym e-booku kilka ciekawych tekstów, tym razem na temat wegańskiego rodzicielstwa.

Pobierz

nr 13

Co na chleb?

Często mielibyśmy wielką ochotę spróbować diety roślinnej, ale powstrzymuje nas pytanie – co położyć na chleb, skoro nie ser, nie twarożek i nie jajko? W naszym nowym e-booku poznacie 17 świetnych przepisów na pasty, dżemy, pasztety warzywne i inne zaskakujące dodatki. Dowiecie się także, co z produktów dostępnych w zwykłym supermarkecie czy sklepie osiedlowym jada przeciętny weganin/weganka. Śniadanie już nigdy nie będzie monotonne!

Pobierz

nr 12

Ślonskie grzanie na weganie

Myślicie, że śląska kuchnia nie może istnieć bez mięsa? Górnik nie potrafi obejść się bez rolady i schabowego? Nic bardziej mylnego – w naszej najnowszej części e-booka ze śląskimi przepisami udowadniamy, że wegański pączek, zasmażana kapusta czy kotlety mielone w wersji roślinnej są dobre i sycące że hej. Zajrzyjcie, a już nigdy nie będziecie głodni!

Pobierz

nr 11

Alternatywy dla mięsa

W tej edycji poznacie przepisy na kartacze, rosół z „kury”, „kaczkę”, kotlety schabowe, mielone, kiełbaski i inne pyszne dania odpowiednie na zimę. Czekając, aż upowszechnią się wymyślane przez naukowców sztuczne hamburgery, możemy ugotować coś pysznego i zdrowego.

Pobierz

nr 10

Fast food

Zazdrościcie znajomym, którzy w każdej ulicznej budce mogą kupić burgera czy zapiekankę, a do Krowyrzywej macie za daleko? Takie kłopoty to już przeszłość – proponujemy wam cały e-book na temat roślinnych, zdrowych i pysznych dań fast foodowych. Czeka na was aż dziesięć przepisów, m.in. na burgery, pizze, frytki z różnych warzyw, sosy majonezowe i potrawy kuchni latynoskiej. Nasze propozycje są proste i tanie – wystarczy wam puszka groszku, kilka warzyw i trochę wyobraźni. Smacznego!

Pobierz

nr 9

Lato

Lato pędzi, kończy się lipiec, wciąż jednak na straganach i w sklepach piętrzy się obfitość sezonowych owoców i warzyw. Nasz nowy letni e-book podpowie Wam kilkanaście prostych, zdrowych przepisów na ich wykorzystanie. Nie pozostaje więc nic innego, jak wziąć płócienną torbę czy koszyk, założyć sandały i iść po jagody, kurki, młode marchewki czy maliny. Miłego gotowania!

Pobierz

nr 8

Śniadanie

Śniadanie to podobno najważniejszy posiłek dnia. W naszym nowym e-booku czeka na Was kilkanaście słonych i słodkich propozycji na różne pory roku – tak, aby śniadanie było dla Was od tej pory przyjemnością i przygodą, a nie koniecznym obowiązkiem. Zachęcamy do ściągania, gotowania i podawania dalej naszych smacznych przepisów na pasty, sałatki, pancakes i śniadaniowe zupy.

Pobierz

nr 7

Lunch z Vegan Hooligan Crew

Vegan Hooligan Crew to znana grupa gotujących wegan, która organizowała w Poznaniu cykliczne lunche, zbierając jednocześnie datki na szczytne cele. Udało nam się ich namówić, by zdradzili swoje cieszące się największym powodzeniem przepisy. Zabieramy Was więc w podróż dookoła świata – czeka na Was lunch meksykański, arabski, potrawa szwedzka, zupa afrykańska… Życzymy smacznego i kuchennej kreatywności.

Pobierz

nr 6

Karnawał

Zapraszamy do pobierania kolejnego z naszej serii ebooków. Najnowsza publikacja to zbiór przepisów na karnawałowe potrawy i napoje. Dowiecie się z niej, jak zrobić wegańskie faworki, faszerowane pieczarki, raffaello w wersji roślinnej czy kolorowe drinki. Nasze przepisy bardzo się przydadzą do podjęcia gości na domowych imprezach, wieczorkach tanecznych czy ostatkach. Polecamy również Waszej uwadze świetną oprawę graficzną ebooka. Miłej zabawy i miłego gotowania!

Pobierz

nr 5

Kuchnia bez ości

W sam raz na grudniowe święta! Nasz nowy ebook pomoże Wam ugotować wersje roślinne tradycyjnych rybnych potraw, takich jak ryba po grecku, w galarecie, pasta z makreli, sałatka śledziowa, czy bardziej wyszukanych – sushi i zupa miso. Prześlijcie znajomym i rodzinie, którzy szukają alternatyw na święta bądź nie wiedzą, jak Was ugościć. Z naszym ebookiem gotowanie stanie się prostsze.

Pobierz

nr 4

Kuchnia polska

E-book z tradycyjnymi polskimi daniami w wersjach roślinnych przyda się w Waszej kuchni na co dzień i od święta. Z naszymi przepisami bez trudu ugotujecie gołąbki, usmażycie krokiety, zrobicie roślinny smalec, bigos czy upieczecie makowiec. Proponujemy Wam 13 prostych, ciekawych receptur na typowe polskie potrawy, którymi podbijecie serca na rodzinnym obiedzie.

Pobierz

nr 3

Oswoić tofu

Oto kolejny z serii naszych e-booków, który pomoże Wam gotować smaczne roślinne posiłki. Tym razem prezentujemy 11 przepisów na słodkie i słone dania z tofu, uniwersalnego, a niedocenianego składnika. Czas oswoić tofu!

Pobierz

nr 2

Alternatywy dla mleka

Wraz z wegańską cukiernią Zielony Talerz przygotowaliśmy dla Was e-booka z przepisami na alternatywne dania mleczne, w tym bitą śmietanę, tort, pierogi, wegański sernik i pizzę!

Pobierz

nr 1

Alternatywy dla jajek

E-booka z przepisami na roślinne wersje dań, które wielu osobom nieodłącznie kojarzą się z jajkami – jajecznica z tofu, wegański majonez, omlet, naleśniki i słodkie wypieki..

Pobierz

Wesprzyj nas

Pomóż nam działać!

50 zł100 zł20 złinna kwota

Twoja darowizna sprawi, że nasze materiały pozna jeszcze większa liczba osób.

Bądź na bieżąco

Trzymaj z nami rękę na pulsie i dołącz do grupy osób, którym zależy
na losie zwierząt hodowanych przemysłowo.