Oferta pracy – Specjalista/ka ds. kampanii korporacyjnych w Otwartych Klatkach

Oferta pracy – Specjalista/ka ds. kampanii korporacyjnych w Otwartych Klatkach

Otwarte Klatki to organizacja mająca na celu redukcję cierpienia zwierząt hodowlanych, będąca częścią międzynarodowej organizacji Anima International.  Otwieramy rekrutację na kolejne stanowisko w organizacji. Szczegóły dotyczące oferty pracy oraz informacje jak nadsyłać zgłoszenia znajdują się w poniższym wpisie. Kim jesteśmy? Otwarte Klatki są międzynarodową organizacją, której celem jest redukowanie cierpienia zwierząt hodowlanych. Zajmujemy się przekonywaniem firm...

Czytaj…
O transporcie owiec i ich życiu pełnym okrucieństwa

O transporcie owiec i ich życiu pełnym okrucieństwa

Wybierając się do stomatologa w celu wyrwania zęba, tylko najodważniejsi zdecydują się na rezygnację ze znieczulenia. Zabierając psa do weterynarza, oczekujemy, że przed kastracją zostanie poddany narkozie. Lekarz, który bez żadnego przygotowania chwyciłby za nożyce i uciął narządy naszego pupila, szybko pożegnałby się ze swoim zawodem. Jednak mimo oczywistego okrucieństwa, takie procedury wśród australijskich pasterzy...

Czytaj…
Szwajcaria wprowadza zakaz mielenia kurcząt żywcem

Szwajcaria wprowadza zakaz mielenia kurcząt żywcem

Szwajcaria wprowadziła zakaz mielenia żywych kogucików w przemyśle jajczarskim. Wpisuje się to w dążenie do zminimalizowania cierpienia zwierząt w tym kraju.

Czytaj…
Stella McCartney prezentuje innowacyjne futro syntetyczne

Stella McCartney prezentuje innowacyjne futro syntetyczne

Stella Mccartney zaprezentowała przełomowy materiał KOBA® Fur-Free Fur. Jest to kolejna etyczna i ekologiczna alternatywa dla futra zwierzęcego. Jednocześnie jest to pierwsze na świecie futro wyprodukowane w oparciu o surowce pochodzenia roślinnego.

Czytaj…
Tesco rezygnuje ze sprzedaży żywych karpi!

Tesco rezygnuje ze sprzedaży żywych karpi!

W przesłanym w ubiegłym tygodniu oświadczeniu sieć Tesco Polska poinformowała, że od bieżącego roku rezygnuje ze sprzedaży żywych karpi w swoich sklepach. Jest to decyzja, która z pewnością ucieszy każdego, komu leży na sercu dobro wszystkich zwierząt.

Czytaj…
Wszystkiemu winien „haj pomagacza”, czyli skąd się bierze dobroczynność

Wszystkiemu winien „haj pomagacza”, czyli skąd się bierze dobroczynność

Za pewne każdy z Was doświadczył kiedyś uczucia szczęścia i satysfakcji po tym, gdy bezinteresownie pomógł innej osobie. Na pewno też w obliczu cierpienia dziecka lub zwierzęcia nie skąpiliście grosza na zbiórki prowadzone na rzecz pokrzywdzonych.  Skąd się bierze dobroczynność i dlaczego daje nam radość? Czy filantropia jest kwestią naszej natury, czy raczej społecznej presji...

Czytaj…
E.Leclerc – niższe standardy dobrostanu w Polsce?

E.Leclerc – niższe standardy dobrostanu w Polsce?

W nowym raporcie CSR siedziba główna sieci E.Leclerc deklaruje wycofanie wszystkich jaj „trójek” świeżych – zarówno marki własnej, jak i innych, a także jajek będących składnikami produktów marki własnej. E.Leclerc Polska zobowiązał się jednak jedynie do wycofania świeżych „trójek” marek własnych.

Czytaj…
5 pytań do Grzegorza Dziwaka – opiekuna azylu dla norek

5 pytań do Grzegorza Dziwaka – opiekuna azylu dla norek

  Kiedy na początku tego roku rozpoczęliśmy prace nad budową azylu dla norek, nasze działania spotkały się z ogromnym odzewem. Wielu darczyńców wsparło naszą zbiórkę, dzięki której uciekinierki z ferm futrzarskich już nigdy nie będą pozostawione na pastwę losu. Azyl nigdy by jednak nie powstał, gdyby nie on – Grzegorz Dziwak, opiekun uratowanych norek. Dziś...

Czytaj…
Uwaga! Trudny temat: alternatywne metody uboju kurczaków

Uwaga! Trudny temat: alternatywne metody uboju kurczaków

W 2017 roku rozpoczęliśmy kampanię dążącą do poprawienia losu zwierząt, które żyją i umierają w okrutnych warunkach – kurczaków hodowanych na mięso. W samej Polsce zabija się ponad miliard kurczaków brojlerów, a ich nienaturalnie szybki wzrost i problemy ze zdrowiem sprawiają, że poświęconą im kampanię nazwaliśmy Frankenkurczak. W jej ramach informujemy społeczeństwo o realiach hodowli. Prowadzimy...

Czytaj…
Frisco.pl jako pierwszy polski sklep zadba o los brojlerów

Frisco.pl jako pierwszy polski sklep zadba o los brojlerów

Do grona firm, którym los kurczaków hodowanych na mięso nie jest obojętny dołącza Frisco.pl – jako pierwszy polski sklep podpisało się pod porozumieniem ws. dobrostanu kurcząt brojlerów (European Chicken Commitment).

Czytaj…
Nowe badania opinii publicznej: co o fermach futrzarskich myślą Polacy?

Nowe badania opinii publicznej: co o fermach futrzarskich myślą Polacy?

Co o fermach futrzarskich myślą Polacy? Badania opinii publicznej na temat stosunku Polaków do ferm futrzarskich pojawiają się w debacie publicznej dość regularnie. Wszystkie one wskazują na przewagę zwolenników zakazu hodowli zwierząt na futro; np. w badaniach CBOS ze stycznia 2018 roku poparcie dla zakazu wyraziło 59% respondentów. Najnowsze wyniki badań pokazują, że negatywne nastroje...

Czytaj…
Największa sieć hoteli na świecie – Wyndham – wycofuje jajka „trójki”!

Największa sieć hoteli na świecie – Wyndham – wycofuje jajka „trójki”!

Wyndham Hotels & Resorts oraz Wyndham Destinations, obecnie największa światowa sieć hoteli, wydała oficjalną deklarację, zobowiązującą firmę do wycofania jaj pochodzących z chowu klatkowego ze składu wszystkich produktów i dań serwowanych w swoich hotelowych restauracjach i bufetach do 2025 roku.

Czytaj…

Bądź na bieżąco

Trzymaj z nami rękę na pulsie i dołącz do grupy osób, którym zależy
na losie zwierząt hodowanych przemysłowo.