Przekaż darowiznę

10 marca 2019

Benefitowy Open Quiz po raz pierwszy w Szczecinie

Szczeciński oddział Stowarzyszenia Otwarte Klatki organizuje w czwartek 14 marca o godzinie 18 benefitowy pubquiz - Open Quiz - w barze Cybermachina na ulicy Śląskiej 12. Zabawa ma charakter charytatywny - cały dochód z wydarzenia wspomoże budowę azylu dla norek.

Open Quiz to zyskująca popularność gra drużynowa polegająca na odpowiadaniu na zadawane przez prowadzącego pytania. Na uczestników czekają liczne nagrody w postaci gadżetów ze sklepu Otwartych Klatek, kosmetyków ze sklepu Rumianek, egzemplarzy książek „Polskie mięso” Jasia Kapeli, voucherów do Bajgli Króla Jana, kuponów obiadowych w restauracji Prasad, kuponów do Bistro Jaglana, słodkich upominków od restauracji 5 Smaków oraz kuponów w barze Cybermachina.

Jest to pierwszy tego typu benefit w Szczecinie. Poprzednie edycje miały miejsce w Łodzi, Warszawie, Gdańsku, Bydgoszczy, Katowicach i we Wrocławiu. Każde wydarzenie cieszy się dużym zainteresowaniem. Jest to świetna propozycja dla osób, które lubią spędzać czas ze znajomymi, poszerzać swoją wiedzę i wygrywać nagrody, jednocześnie pomagając zwierzętom – mówi Wiktoria Pociej koordynatorka Open Quiz w Szczecinie – pieniądze zebrane podczas wydarzenia przeznaczymy na budowę azylu dla norek. Każdego roku niektórym norkom udaje się uciec przed śmiercią na fermach futrzarskich. Nie mogą jednak pozostać na wolności, ponieważ stanowią zagrożenie dla innych zwierząt i ekosystemu. Takie norki łatwo padają też ofiarami myśliwych. Budując azyl, chcemy dać im dom, w którym będą mogły czuć się bezpiecznie – dodaje.

Zainteresowanych dołączeniem do zabawy Stowarzyszenie Otwarte Klatki zaprasza do zapisów poprzez formularz dostępny na stronie wydarzenia na Facebooku lub prosi o kontakt mailowy pod adresem szczecin@otwarteklatki.pl.

Trzymaj z nami rękę na pulsie i dołącz do grupy osób, którym zależy
na losie zwierząt hodowanych przemysłowo.