Nasze ukochane Trójmiasto jak zawsze nie zawodzi i mamy trzy kolejne wspaniałe miejsca z pysznym roślinnym jedzeniem.

Restauracja w Zatoce Sztuki

Mieści się w bardzo urokliwym miejscu nad zatoką gdańską przy plaży w Sopocie (na lewo od molo, parę metrów za Grand Hotelem). Oferuje się tu wiele opcji roślinnych, m.in.: pieczonego faszerowanego bakłażana, carpacio z buraków, codziennie jest zupa dnia, np.: zupa pomidorowa, czosnkowa, są sałatki np. z boczniaków, oczywiście frytki też są. Wydarza się tu wiele znakomitych eventów artystycznych, a pupile są mile widziane niezależnie od gabarytów.

Zielony Rower

Ta gdyńska restauracja ma w swojej karcie dużo zamienników, na przykład na śniadanie: jaglanke z mleczkiem kokosowym, konfiturą z żurawiny i migdałami, lub tradycyjną owsiankę jako opcję wega z mlekiem sojowym. Do tego sałatki, gdzie składnikiem jest wędzone tofu, a obok niego fasola, szpinak, pomarańcza, orzechy. Zupy gotowane są na wywarze warzywnym.

Urwis House

W turystycznej miejscowości Jastarnia w sezonie od maja do września proponuje kuchnię wegańską z prawdziwego zdarzenia już drugi sezon. Między innymi można zamówić przystawki: pasty z bakłażana, fasoli, groszku lub pierożki z a la meksykańskim nadzieniem i z sojonezem, na obiad kotleciki jaglane, seleryba, a na deser pudding z kalafiora, bądź tofurnik, i inne, bo menu rozwija się wraz z oczekiwaniami.