Informacje prasowe

10 czerwca 2020

Restauracje rezygnują z używania jaj z chowu klatkowego

Do końca 2019 roku 37 restauracji, kawiarni i firm cateringowych zadeklarowało wycofanie jajek z chowu klatkowego ze wszystkich dań najpóźniej do 2025 roku, spełniając tym samym oczekiwania konsumentów oraz dbając o dobrostan zwierząt. Część z nich już nie używa “trójek” w swoich daniach.

IMM logo

jest Partnerem Monitorującym Media

Obserwuj nas

Bądź na bieżąco

Trzymaj z nami rękę na pulsie i dołącz do 4629 osób, którym zależy na losie zwierząt hodowanych przemysłowo.

Wysyłając formularz, wyrażasz zgodę na przetwarzanie zawartych w nim danych osobowych i informowanie Cię o działaniach Stowarzyszenia Otwarte Klatki zgodnie z naszą polityką prywatności.

Stowarzyszenie Otwarte Klatki

ul. Wyspiańskiego 14/37, 60-750 Poznań

KRS: 0000444120