Badanie mikrobiologiczne mięsa kurcząt na obecność antybiotykoopornych bakterii

Badanie mikrobiologiczne mięsa kurcząt na obecność antybiotykoopornych bakterii

Zbadaliśmy mięso kurczaków szybkorosnących sprzedawane w sklepach Lidla. Wyniki wskazują, że hodowla kurcząt w obecnym systemie ma negatywny wpływ nie tylko na zwierzęta, ale stanowi też poważne zagrożenie dla zdrowia ludzi.

Pobierz

Bądź na bieżąco

Trzymaj z nami rękę na pulsie i dołącz do 4629 osób, którym zależy na losie zwierząt hodowanych przemysłowo.

Wysyłając formularz, wyrażasz zgodę na przetwarzanie zawartych w nim danych osobowych i informowanie Cię o działaniach Stowarzyszenia Otwarte Klatki zgodnie z naszą polityką prywatności.

Stowarzyszenie Otwarte Klatki

ul. Grottgera 16/1, 60-758 Poznań

KRS: 0000444120