Dwie inicjatywy połączyły się, by wspólnie weganizować szczecińskie restauracje.
Wegański Szczecin jako pierwszy nawiązał współpracę z restauracją Wehikuł Czasu.
Serwują m.in. świetny hummus – specjał Pani Moniki, która trzyma w tajemnicy przepis na ten wyjątkowy smak. W menu znalazły się jeszcze ciabatta i bruschetty. Ponadto bez problemu można dostać mleko sojowe do kawy. Lokal oferuję dobry wybór piwa więc można się tam wybrać na dłużej. Sprawdźcie sami. Więcej info: http://www.wehikulpub.szczecin.pl/
Drugim lokalem, który przystąpił do kampanii RoślinnieJemy jest restauracja Vincent, przy ulicy Tkackiej 68a.
Jako propozycję do menu trafiły hummus, makaron aglio ollio, ciabatta z grillowanym tofu oraz sałatka z pomidorkami cherry. Szczegóły niebawem, kucharz nad nimi pracuje.
Roślinniejemy ma na celu wprowadzenie kuchni wegańskiej do jak największej liczby restauracji na terenie całego kraju. Przypominamy także – jeśli nie znaleźliście menu roślinnego w swojej ulubionej restauracji koniecznie dajcie nam o tym znać, wspólnie spróbujemy to zmienić!
https://www.facebook.com/otwarteklatki/posts/783604528379531
Grzegorz Ziarno
24.11.2014