8 sierpnia 2019

Międzynarodowa konferencja o prawach zwierząt – już za tydzień w Warszawie

W dniach 16-18 sierpnia w Warszawie gościć będą czołowi przedstawiciele organizacji zajmujących się ochroną praw zwierząt. Wszystko za sprawą konferencji CARE, której gospodarzem będzie w tym roku Polska.

CARE, czyli Conference on Animal Rights in Europe, to międzynarodowa konferencja skupiająca osoby zainteresowane tematyką praw zwierząt. W tym roku odbędzie się w dniach 16-18 sierpnia w Warszawie, w budynku Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego. Organizatorem jest Stowarzyszenie Otwarte Klatki walczące o prawa zwierząt hodowanych przemysłowo.

Celem konferencji jest stworzenie przestrzeni dla aktywistów, prawników i wszystkich już teraz zaangażowanych w ruch prozwierzęcy lub dopiero od niedawna zainteresowanych tematem – mówi Magdalena Motylińska ze Stowarzyszenia Otwarte Klatki – Wykłady, warsztaty i networking umożliwiają tym grupom wymianę doświadczeń, zdobycie wiedzy i motywacji oraz ustalenie kierunku, w jakim powinien zmierzać europejski ruch prozwierzęcy – dodaje.

Na wydarzeniu poruszane będą takie tematy jak:

• prawna ochrona zwierząt na Ukrainie

• negatywne konsekwencje unijnych dotacji dla rolników

• tworzenie lepszego świata poprzez system edukacji

• korzyści ze wspierania rozwoju kreatywności w organizacji

• rola dobrej komunikacji w zwiększaniu zaangażowania pracowników i ich produktywności

• rozpoznawania w swoim środowisku pracy osób z narcystycznym zaburzeniem osobowości

• angażowania ruchu feministycznego w walkę o prawa zwierząt

• idei efektywnego altruizmu

Konferencja odbędzie się w języku angielskim. Więcej informacji i aktualny program znaleźć można na stronie https://www.careconf.eu/.