31 stycznia 2018

Największy festiwal wegański znów we Wrocławiu!

Największy festiwal wegańskich inicjatyw już 13 maja po raz czwarty we Wrocławiu! Stowarzyszenie Otwarte Klatki zaprasza na kolejną edycję festiwalu Veganmania. Hale IASE położona w kompleksie Hali Stulecia w sobotę 13 maja zapełni się stoiskami ponad 70 wystawców oferujących w pełni roślinne produkty i usługi.

Po raz kolejny już pojawi się we Wrocławiu najbardziej znana wegańska burgerownia w kraju – Krowarzywa, która w 2013 r. wygrała plebiscyt na najlepszy burger bar w Warszawie. Goście Veganmanii będą mogli spróbować także roślinnych wędlin od marki Bezmięsny mięsny czy zaskakujących smakiem wegańskich serów od Serotoniny.

Targom towarzyszyć będzie część wykładowa wprowadzająca słuchaczy w tajniki aktywizmu, kuchni wegańskiej oraz promująca łączenie diety roślinnej ze sportem. Podczas tegorocznej Veganmanii odbędą się także benefit tatuatorski, benefit barberski oraz zajęcia jogi.

– Z roku na rok zasięg organizowanej przez nas Vegnamanii rośnie. Na imprezie pojawia się nie tylko coraz więcej gości, ale i wystawców, którzy sami się do nas zgłaszają, dostrzegając potencjał rynku produktów roślinnych. Popularność festiwalu wymusiła na nas zmiany, takie jak konieczność przeniesienia eventu do większego budynku, który pomieści kilka tysięcy ludzi. Właśnie takiej liczby uczestników spodziewamy się w tym roku – mówi Marta Cendrowicz, jedna z organizatorek.

Stowarzyszenie Otwarte Klatki działa na rzecz praw zwierząt, m.in. przez promowanie diety roślinnej. Dochód z benefitów odbywających się podczas festiwalu przeznaczony zostanie na realizację celów statutowych organizacji. Sam wstęp na wydarzenie jest bezpłatny.