12 grudnia 2018

Świąteczny benefit dla zwierząt już w sobotę w Warszawie

W najbliższą sobotę w klubie Pogłos odbędzie się wyjątkowa impreza - warszawskie sceny reggae i rave połączą siły, aby wspomóc aktywistów i aktywistki Stowarzyszenia Otwarte Klatki w ich walce o prawa zwierząt. W trakcie benefitu będzie można m.in. wziąć udział w projekcji filmu “Klatki” oraz dzięki technologii VR na własnej skórze doświadczyć życia na fermie.

Impreza organizowana przez stołeczny Jah Love Soundsystem potrwa od 21:00 w sobotę do 06:00 rano w niedzielę. Na dwóch poziomach grały będą niezależnie różne sceny: z muzyką reggae oraz rave. Wcześniej, o 20:00, na górnej sali odbędzie się projekcja filmu “Klatki”. Na miejscu będzie też można zamówić wegańskie jedzenie.

– Sobotnia impreza to doskonała okazja, by z jednej strony dołożyć swoją cegiełkę do zmieniania świata na lepsze, a z drugiej, dobrze się bawić do białego rana – mówi Michał Kulka-Kowalczyk z kolektywu Jah Love Soundsystem, współorganizator imprezy – Zapraszamy zarówno miłośników i miłośniczki gatunków reggae/dub i rave, jak i wszystkie inne osoby, które chcą w okresie przedświątecznym wesprzeć sprawę walki o prawa zwierząt  – dodaje.

Na beneficie nie zabraknie też oczywiście stoiska samych Otwartych Klatek. Na zainteresowanych czekały będą m.in. gogle VR, pozwalające na chwilę wejść w skórę zwierzęcia na fermie przemysłowej, materiały informacyjne dotyczące poszczególnych kampanii oraz dedykowane im petycje, broszury z przepisami i zasadami komponowania diety roślinnej, a także zmywalne tatuaże nawiązujące do tematyki praw zwierząt.

– Cieszymy się, że po raz kolejny będziemy mieli okazję spotkać się z publiką reggae. Obecność na festiwalach, takich jak Ostróda Reggae Festival, jest dla nas zawsze wartościowym doświadczeniem – mówi Anna Iżyńska ze Stowarzyszenia Otwarte Klatki – Liczymy, że tym razem grono to poszerzy się także o ludzi, którzy wspierają naszą organizację lub chcą dowiedzieć się więcej o naszych działaniach – dodaje.

Świąteczny benefit na Otwarte Klatki rozpocznie się w sobotę o godzinie 20:00. Cały dochód z biletów przeznaczony zostanie na działalność statutową Stowarzyszenia Otwarte Klatki – zapobieganie cierpieniu zwierząt poprzez wprowadzanie systemowych zmian społecznych, dokumentowanie warunków chowu przemysłowego oraz edukację promującą pozytywne postawy wobec zwierząt.

Więcej informacji znaleźć można na stronie wydarzenia na Facebooku: https://www.facebook.com/events/2274689165898099/.