17 września 2021

Trwa rejestracja uczestników tegorocznej edycji Plant-Powered Pitching

Do 26 września trwa rejestracja do Plant-Powered Pitching – konkursu dla nowych produktów, usług i startupów w branży roślinnej. Konkurs odbywa się w ramach konferencji Plant-Powered Perspectives, największego w tej części Europy wydarzenia skupionego na dyskusji o kierunkach rozwoju roślinnego megatrendu.

Tegoroczna edycja Plant-Powered Pitching 2021 odbędzie się 14 października 2021 r. o godzinie 14:15 w przestrzeni Domu Innowacji Społecznych Marzyciele i Rzemieślnicy, przy ul. Brackiej 25, III piętro, w Warszawie.

Plant-Powered Pitching to przestrzeń dla innowatorów z pomysłami na roślinną rewolucję w dziedzinie żywienia. Uczestników czeka możliwość zaprezentowania się przed branżowym gremium i szansa zdobycia między innymi wsparcia finansowego i mentorskiego – mówi Tomasz Jastrzębski, opiekun wydarzenia Plant-Powered Pitching 2021 – O możliwościach, jakie otwiera przed uczestnikami konkurs dobrze świadczy przykład zeszłorocznych zwyciężczyń Pitchingu, Kasi Siczek i Poli Barros z Cool beans – ich jogurty “It’s bean!” właśnie trafiły na sklepowe półki – dodaje.

Na zwycięzców tegorocznej edycji czekają:

• nagrody pieniężne (pula nagród ponad 15 tys. zł)

• dzika karta do programu akceleracyjnego FoodTech.ac

• sesje mentorskie z inwestorami

• wsparcie zespołu RoślinnieJemy

• dostęp do społeczności partnerów i ekspertów

• pakiet brandingowy w kanałach społecznościowych RoślinnieJemy

Na zgłoszenia organizatorzy czekają do północy 26 września. O zakwalifikowaniu zgłoszenia do konkursu głównego kandydaci zostaną poinformowani do końca września.

Uczestnicy mogą rejestrować się pod tym adresem. Regulamin konkursu dostępny jest pod tym linkiem. Organizatorzy zachęcają też do dołączenia do strony wydarzenia na Facebooku.

Konkurs oraz konferencja organizowane są przez kampanię  RoślinnieJemy, oferującą profesjonalne wsparcie rozwoju oraz promocji nowych, roślinnych produktów i przedsięwzięć.

Partnerem Monitorującym Media Stowarzyszenia jest