10 października 2023

Nowy wymiar pomagania. Otwarte Klatki startują z własną aplikacją mobilną

Stowarzyszenie Otwarte Klatki uruchomiło swoją aplikację mobilną o takiej samej nazwie – „Otwarte Klatki”. Jej użytkownicy mogą pomagać zwierzętom, robiąc zakupy online. W aplikacji można również śledzić aktualności i zakulisowe informacje o działaniach stowarzyszenia.

Niemal jedna trzecia Polek i Polaków robi zakupy online za pomocą smartfona. Dzięki aplikacji „Otwarte Klatki” każdy może przy okazji tych zakupów pomóc zwierzętom. Wszystko dzięki programowi Dobre Zakupy, do którego należy ponad 1000 różnych sklepów online. Wystarczy, że użytkownik aplikacji wyszuka ulubiony sklep, przejdzie na stronę i zrobi zakupy tak jak zawsze, a procent wartości jego zakupów – tzw. zwrotka – zostanie przekazany na pomoc zwierzętom.

Oprócz zakupów online przez aplikację i przekazywania zwrotek użytkownicy mają wiele innych możliwości pomocy. Udział w licytacji wyjątkowych przedmiotów, przekazanie darowizny przelewem lub SMS-em – to wszystko sposoby, które dzięki aplikacji każdy ma na wyciągnięcie ręki.

Aplikacja „Otwarte Klatki” to nie tylko możliwość wsparcia finansowego. To również miejsce, w którym osoby zainteresowane działaniami na rzecz zwierząt mogą być na bieżąco ze wszystkimi ważnymi informacjami, nowościami i sposobami pomagania dzięki powiadomieniom z apki.

Użytkownicy mogą również współtworzyć aplikację i budować wyjątkową społeczność dzięki dodawaniu postów, zadawaniu pytań, komentowaniu i polubieniom. W aplikacji odbywają się konkursy i nie brakuje tam słodkich zdjęć zwierzaków.

Nasza apka to potencjał na nowy wymiar pomagania, w którym każda zaangażowana osoba trzyma uniwersalne narzędzie wsparcia we własnej kieszeni. Kto powiedział, że zmienianie świata na lepsze zawsze musi być trudne? Serdecznie zachęcamy wszystkich do pobrania aplikacji i korzystania z niej, nie tylko do zakupów, ale też do współtworzenia społeczności Otwartych Klatek – mówi Aleksandra Bujalska, Menadżerka ds. Fundraisingu w SOK.

Aplikacja jest dostępna w AppStore i Google Play Store. Twórcą i administratorem aplikacji jest firma Sportgroup sp. z o.o.

Stowarzyszenie Otwarte Klatki jest powstałą w 2012 roku ogólnopolską organizacją zrzeszającą osoby, które chcą zmienić los zwierząt na fermach przemysłowych. Od 2018 roku jesteśmy częścią Anima International – działamy w Polsce, Wielkiej Brytanii, Danii, Norwegii, Francji oraz Ukrainie. Naszym celem jest zapobieganie cierpieniu zwierząt poprzez wprowadzanie systemowych zmian społecznych, dokumentowanie warunków chowu przemysłowego oraz edukację promującą pozytywne postawy wobec zwierząt.

www.otwarteklatki.pl

Partnerem Monitorującym Media Stowarzyszenia jest